MENÜ

Házi Ízek

Toros káposzta

  • 800g Sertés comb
  • 1kg savanyú káposzta
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 kisebb levél babér
  • 3 teáskanál piros paprika
  • Bors

A hagymát felkockázzuk és egy kanál zsíron kicsit meg puhítjuk.

Hozzáadjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a sót borsot, majd felöntjük 1 dl vízzel és beletesszük a paprikát is.

A káposzta levét kinyomkodjuk (ha nagyon savanyú át kell mosni) és hozzádjuk a többihez, jól elkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel.

Főzzük legalább 1 órán át, alacsony lángon ( ha elfő a víz pótoljuk) addig amíg megpuhul, nem kell túl vizesre mert a végén lepirítjuk egy kicsit.

Tejföllel, kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.

 

Asztali nézet